bronsvlag bronsmotor 3531 bronsvlag
ga naar het menu voor andere motoren ga naar de info over de bronsmotor cd/dvd ga naar www.bronsmotor.com stuur een e-mail naar de webmaster

Opduwer "Op hoop van zegen"
3531 in bedrijf samen met een veensteekmachine


Bronsmotor 3531 is in 1925 als een 1D9 verstuiverbak motor met motornummer 2090 geleverd aan G. Snel in Broekerhaven.
Later is deze motor omgebouwd naar een dieselmotor (verdieseld), het motortype werd toen 1DB en het motornummer 3531.
De preciese levensloop van deze motor is moeilijk te achterhalen, er wordt op de motorkaart melding gemaakt van diverse eigenaren en 1 overplaatsing.

de verstuiver van de 3531

Omstreeks 1965 kwam deze boot en bronsmotor naar Vinkeveen om bij de turfwinning te worden ingezet. Op de oude foto kunnen we zien dat de opduwer er veel soberder uit zag dan nu het geval is, maar het was gewoon een werkbootje!
In 1975, na het stoppen van de turfwinning in Vinkeveen, werd de opduwer verkocht aan Gerrit Berkelaar uit Vinkeveen die hem een aantal jaren in zijn bezit heeft gehad.
Na nog een aantal eigenaren die de nodige wijzigingen aan de opduwer deden kreeg het veenmuseum in Vinkeveen in 1995 de kans om de opduwer te kopen. Dit was de manier om de opduwer in Vinkeveen te houden!
Vanaf die tijd maakt de opduwer "Op hoop van zegen" deel uit van de collectie (samen met bronsmotor 1474 in de Veensteekmachine)

3531 in de opduwer de huidige kleuren

Tijdens het museumseizoen is de opduwer regelmatig in bedrijf.

Ad Langelaar van de internetsite "www.bronsmotor.com" is de machinist van deze prachtige motor.
Op de internetsite van het museum vindt u het laatste nieuws en de openingstijden.
klik hier voor de internetsite van het museum.

Museum "In de Veenen" Herenweg 240 in Vinkeveen.

3531

Beveiligingsmeldingen Internet Explorer en Windows XP! - De opmaak van deze pagina's is in HTML, Ik gebruik Javascript voor het openen van grote schermen, fotoviewer, opmaak pagina, tellers en popup's. Deze scripts gebruik ik al jaren, ze hebben geen koppelingen met verkeerde internetsites en volgens mij zijn ze compleet ongevaarlijk.
URL = http://www.bronsmotor.com
voor vragen of opmerkingen
stuur een e-mail naar Ad Langelaar